Великдень у різних країнах світу - 2 Травня 2013 - Персональный сайт Країна Філологія
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS Четвер, 08.12.2016, 07:04


Людина в цьому світі повинна навчитися творити, пізнавати, мріяти, любити.


Годинник
Меню сайту
До 200-річчя
з дня народження
Тараса Григоровича Шевченка
Ресурсний центр
Солонянщини
  • Солонянський РНМК
  • Відділ освіти
  • СМС (Солонянська Мережева Спільнота)
  • СШЛНІТ
  • *****
  • РМО вчителів біології та хімії
  • РМО вчителів географії
  • РМО вчителів іноземної мови
  • РМО вчителів інформатики
  • РМО вчителів курсу "Основи здоров'я"
  • РМО вчителів курсу "Захист Вітчизни"
  • РМО вчителів математики
  • РМО вчителів музичного мистецтва
  • РМО вчителів образотворчого мистецтва
  • РМО вчителів початкових класів
  • РМО вчителів російської мови
  • РМО вчителів суспільствознавства
  • РМО вчителів трудового навчання
  • РМО вчителів української мови та літератури
  • РМО вчителів фізики
  • РМО вчителів фізкультури
  • *****
  • Сайт логопеда
  • Виховна робота
  • Статистика
    » Зареєструвалось на сайті
    Всього: 146
    » Із них
    Адміністраторів: 6
    Модераторів: 14
    Провірених: 0
    Користувачів: 126

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    [Хто сьогодні нас відвідав?]
    Ласкаво просимо
    Головна » 2013 » Травень » 2 » Великдень у різних країнах світу
    19:12
    Великдень у різних країнах світу

    Німеччина. Зазвичай, перед Великоднем німці влаштовують генеральне прибирання будинку і прикрашають свої оселі зеленими гілками, крокусами і нарцисами, гілками верби та берези, першими паростками трави або колоссям жита. У Німеччині також є звичай прикрашати яйцями дерева. Основною частиною свята є розкішний бенкет з безліччю страв, який символізує собою закінчення Великого посту.

    Італія. Як і в багатьох країнах, пасхальні урочистості в Італії починаються зі Страсної п'ятниці, коли вся родина збирається на пісний обід. Вони їдять суміш морепродуктів - великих королівських креветок, кальмарів, мідій і устриць. Після вечері подають свіжоприготовану каву еспрессо з традиційною випічкою каннолі, панеттоне і тірамісу. У Великодню неділю сім'ї збираються на бенкет зі смаженим ягням, спеціальними стравами з пасти - лазаньєю та манікотті. На десерт зазвичай подають солодку випічку, прикрашену круто звареними яйцями і скоромними булочками у формі хреста.

    Франція. Французи за кілька тижнів до свята прикрашають вітрини магазинів святковими кроликами з білого і темного шоколаду, фігурками курчат, рибок і дзвіночками. Цікаво, що кролики і курчата - "міжнародні" символи Великодня, а риби і дзвіночки в якості великодніх прикрас можна зустріти тільки у Франції. Французька великодня риба називається "Пуассон д'авріл" (буквально - "квітнева риба"). У багатьох магазинах можна купити рибок з шоколаду. "Літаючі дзвони" - ще одна важлива великодня традиція Франції.

    Греція. Приготування до свята Великодня в Греції починається у Чистий четвер, коли жінки традиційно готують "цурекію" (солодкі скоромні булочки) і фарбують яйця в червоний колір. Деякі господині кладуть фарбоване яйце в центр тіста для "цурекії" перед випічкою. Традиційний суп "маяріца" готують рано вранці в суботу напередодні Великодня. Його з'їдають після нічної служби в той самий день. Вранці в суботу господині готують "магіріцу". Незадовго до півночі люди збираються в церкві з білими свічками, які вони запалюють від "Святого вогню".

    Великобританія. Серед поширених по всій країні великодніх традицій можна виділити обмін фарбованими яйцями, випічкою і гарячими здобними булочками. Напередодні Великодня, у Страсну п'ятницю, повсюдно печуть хліб і булочки у формі хрестів. У Народному музеї Кембриджу навіть зберігається шматочок подібного хліба, випеченого ще в 1919 р. в селі Вест-Вреттінг.

    Індія. Хоча християн в Індії налічується всього 3% від загального числа населення, свято Великодня відзначається пишно й урочисто. Християни по всій країні, особливо в Мумбаї, на Гоа і в північно-східних регіонах, ретельно готуються до святкувань. Традиції відзначати Пасху в Індії сягають корінням у ті часи, коли ця країна була колонією Великобританії, Португалії та Франції. У великодній час в магазинах продаються гарно розфарбовані яйця і шоколадні кролики, і люди дарують їх один одному

    Португалія. Великодній стіл у Португалії зазвичай вінчає солодкий пиріг "Фолар де Паскоа". Його, зазвичай, подають на сніданок перед пасхальної заутренею, але частіше - на десерт після святкової вечері. У Великодню неділю португальці подають на стіл м'ясну страву. Так, популярністю користується смажене порося "Лейтан" зі смаженою картоплею та овочами, а також свіжоспеченим хлібом. Смачний десерт, який у Португалії вважається традиційним пасхальним частуванням, - покритий карамеллю мигдальний пиріг "Амендоаш", зазвичай розфарбований у різні кольори.

    США. У Новому Орлеані щорічно проводиться великодній фестиваль "Марді Гра", в рамках якого проходять паради, концерти джазових ансамблів та численні вечірки. На великодній обід в Америці подають смажену шинку з картоплею та іншими овочами. Спеціальне блюдо - смачні здобні булочки у формі хреста. Найпоширеніший великодній подарунок - це, звичайно ж, великодній шоколадний кролик.

    Переглядів: 254 | Додав: Elena | Теги: Великдень, пасха, свято, українці, традиції | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Афоризми

    Кожний народ повинен берегти свою мову ще більше, ніж свої кордони, бо мова – головна оборона далеко більшої міцності, ніж усі його фортеці.

    Томас Деві
    Календар
    Календар дат
    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
    Пошук
    Архів записів
    Освітні ресурси
    "Весела Абетка" — Для дітей України krylati.org - «Крилаті»: Журнал для українських дітей

    Copyright MyCorp © 2016
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz